Archyvas July, 2008

Freakonomics šelmiškas požiūris

VasarÄ… mažiau laiko skaitymui, tad palyginus ilgokai skaičiau “Freakonomics”.

Review nedarysiu, tik sužadinsiu smalsumÄ… – knygoje rasite atsakymus, kodÄ—l JAV narkotikų dyleriai vis dar gyvena su savo mamomis. Pavojingiau vaikams ginklas namuose, ar baseinas? Ir panaÅ¡ius ;)

Komentarai

Apple Iphone telefonas

Visiems žinomas. Laukiamas, giriamas, arba labai keikiamas :) DÄ—l perdÄ—tos paklausos sukÅ«rimo, dÄ—l revoliucinio lietimui jautraus ekrano, gal dÄ—l pilnavertÄ—s “Safari” narÅ¡yklÄ—s -  Apple Iphone, tikrai sukrÄ—tÄ— Smartphon’ų rinkÄ…, bet labiau apple fanų Å¡irdis :)

Vieni iÅ¡ Å¡io “kompiuterio-telefono-Ipod-grotuvo” tiesiog juokiasi. Pvz “Microsoft” CEO “Ballmer” – “Juokaujate – kiek jie pardavÄ— Å¡ių aparatų per metus” – juokingi skaičiai… Liaudis pataria – palaukime iki tų metų pabaigos :)

AÅ¡ nuo savo nuomonÄ—s šį kartÄ… susilaikysiu, pabrėžčiau tik tiek – kas nelaikÄ—te rankose Å¡io stebuklo, neskubÄ—kite teisti :-)

Analitikai skuba prognozuoti – fenomenas rinkoje, žmonÄ—s per naktis laukia prie parduotuvių, norÄ—dami įsigyti naujovÄ™.

Kaip pasitinkame Lietuvoje? “Žudyke reklamÄ…” mano jog reikÄ—tų pasiÅ«lyti už 1lt su daug daug duomenų :)

“Nežinau” primena, jog daugÄ—ja e-parduotuvių siÅ«lančių aplikacijas Iphone’ui,

Bei kaip visi akcentuoja jog Iphone turi ateiti su DIDELIU duomenų kiekiu mokÄ—jimo plane :) Kaip kažkas iÅ¡ komentatorių pastebÄ—jo – nereikia varyti dievo/vartotojo į medį :)

Lietuvoje vienintelis “Omnitel” iÅ¡skirtinÄ—mis teisÄ—mis pasiÅ«lys rinkai naujausiÄ… “Iphone 3G” dar iki rudens. Registruotis galime čia

Komentarų (7)

BaimÄ— parduoti arba pardavimo menas

Kaka

Vis dažniau pastebiu tendencijÄ… – “vistiek nepirksit”, jums per brangu, pirkit pigesnį. ÄŒia kaltas “ekonomikos sulÄ—tÄ—jimas”? Nemanau… Nes kai pagalvojau, radau daug tokių situacijų.

Užpildžiau internetu vieną užsakymą, laukiau tik skambučio. Po to manęs internetu keletą kartų paklausė, ar tikrai būtent už tokią sumą perku? Priduria kad tai brangu? :)

Žuvies turgus.  Tipinis stereotipas -  žmonės eina pirkti nes ten pigiau. Bet ar nepastebėjo prekeiviai, jog atsiranda vis daugiau žmonių, kurie į turgų eina siekdami kokybiškų maisto produktų?

TurbÅ«t apie papildomus pardavimus net nebegalvojama…

Pasiskolinta liaudies mintis:

JuvelyrinÄ—je parduotuvÄ—je:
PirkÄ—jas:- Kiek kainuoja Å¡i apyrankÄ—?
Pardavėja:- Tūkstantį litų.
PirkÄ—jas: – KoÅ¡maras. O Å¡tai Å¡i?
PardavÄ—ja – Du koÅ¡marai, ponia.

Moralas – reikia atsargiai vertinti pirkÄ—jÄ…. ÄŒia puikiai tinka taisyklÄ— – pirma iÅ¡klausykime :)

Komentarų (5)