Archyvas December, 2005

Vilnius-Minskas

Minsko stotisÅ iÄ… vasarÄ… kai vykau į KrymÄ…, teko tranzitu pervažiuoti BaltarusijÄ…, pro MinskÄ…, tiek jį ir tematant. To palikti negalÄ—jau, taigi užvakar nulÄ—kiau skubos tvarkÄ… iÅ¡siÄ—miau turistinÄ™ vizÄ… į BaltarusijÄ… (~30LT), per 30min jÄ… mums iÅ¡davÄ—. Taip taip, norint nuvykti į Å¡iÄ… svajonių Å¡alį – reikia vizos ir sveikatos draudimo ;) Tai man nebuvo kliÅ«tis. Ä®domus punktas pildant praÅ¡ymÄ… – kelionÄ—s tikslas t.y. pas koki žmogų važiuoji. Na pažįstamų baltarusių kaip ir neturiu, tai užpildÄ—m “Minsko universitetas” – pas studentus :)))
Vakar ryte ~6h jau sÄ—dÄ—jome traukinyje Vilnius-Minskas (~17lt bilietas į vienÄ… pusÄ™), ir už poros valandų jau buvome iÅ¡svajotame Minske :) Stotis kaip stotis, labai panaÅ¡i į Vilniaus, tik ten pilna vietinių “patrulių/mentų/apsaugos” nežinau kaip juos pavadinti, kurie žaibiÅ¡kai vaiko “bomžus”. Alų galima gerti pačioje stotyje sÄ—dint laukiamajame t.y. praktiÅ¡kai visame mieste vieÅ¡ai bet kur :)) Bent jau toks susidarÄ— įspÅ«dis. Na mums tai buvo ne kliÅ«tis :) Važiavome su draugu nieko nežinodami t.y. kur ten kÄ… aplankyt ir panaÅ¡iai, tai atsitiktiniu bÅ«du pavaikÅ¡tinÄ—jom aplinkinÄ—mis gatvelÄ—mis, patraukÄ—me link mÅ«sų manymu “centro-senamiesčio” :)) labai tvarkingos gatvelÄ—s su “sovietinÄ—mis parduotuvÄ—lÄ—mis”, bet Å¡iaip vaizdas jau gan modernus. Nebenoriu leistis į smulkmenas, bet naktinis miestas atrodo puikiai (KalÄ—dų eglÄ—s ech).
Aplankėme ir Minsko universitetą :))) Ar bent jau kažką panašaus, apsimesdami studentais pavaikštinėjom. labai patiko pardavinėjami sutepti sumuštiniai su dešra :))

Komentarų (6)

Pirtis

Å ianakt teko pabuvoti pirtyje Trakuose (JovariÅ¡kÄ—se) su kolegomis. Nebloga tradicinÄ— lietuviÅ¡ka pirtelÄ—. Pirtis žiema yra tikrai puiku – iÅ¡varo visas ligas :) Deja vandens telkinys buvo užšalÄ™s, tai iÅ¡sikaitinus lindau į sniego pusnį. Brr kai dabar pagalvoju. Bet niekas taip nesuÅ¡ildys ir neatgaivins, kaip karÅ¡ta pirtis ir Å¡altas alus.
Tai nepasaint naktinių linskmybių, šiandien universitete sėkmingai gavau tarptautinio verslo įskaitą :)

Komentarų (1)

amazon.com: sparti plÄ—tra

Dar kartÄ… perskaičiau Robert Spector knygÄ… “amazon.com – svaiginančios sÄ—kmÄ—s istorija. Sparti plÄ—tra”. Buvau skaitÄ™s Å¡iÄ… knygÄ… prieÅ¡ tris metus. Tai rasi amazon.com biografija, nuo įsikÅ«rimo garaže, iki didžiulÄ—s plÄ—tros ir sÄ—kmÄ—s. Džefris Bezosas tituluojamos prekybos internetu karaliumi. AtsisakÄ™s viliojančių pasiÅ«lymų iÅ¡ stambių bendrovių įkÅ«rÄ— savo verslÄ… – knygynÄ… internete….
Žavi Bezoso AsmenybÄ— – visiÅ¡kas atsidavimas tikslo siekimui.

Komentarų (4)

Sesija

Kaip mes jos laukėm. Pagaliau ji atėjo ;) Sesija. Vis daugiau laiko atima pasiruošimai atsiskaitymams universitete, kur šią savaitę bandysiu išlaikyti visas įskaitas, atsiskaityti dauguma rašto darbų (pasirodo jų prisikaupia, kai nevaikštai į paskaitas). Hm jau ir antradienis :)

Komentarų (4)

Šeštadienio linksmybės: draugas.lt Christmas party

Na kÄ… vakar pirmÄ… kartÄ… apsilankiau “Top Club” kur vyko draugas.lt “Cyber Christmas Party 2005”, po krepÅ¡inio sugužėjo tikrai nemažas bÅ«rys Å¡aunios publikos, buvo tikrai linksma :)
Viskas prasidėjo nuo pašnekesių prie alaus bokalo su draugais, o baigėsi šokių aikštelėje, jau neminint nuotykių ant scenos :-)
Dėmesio vertų Merginų buvo tikrai nemažai, nors didžiąją dalį praleidau su viena hmm :))

Komentarų (4)

RÅ«gpienis ir krienai

Ä®traukiau į savo vartojamų produktų sÄ…raÅ¡Ä… rÅ«gpienį, krienus, garstyčias :) SkanÅ«s tai dalykai visgi, bet kartais primirÅ¡tami. Net sumuÅ¡tinis (majonezas, deÅ¡ra, krienai) tampa skanesnis :) Tik tiek Å¡iandien noriu paraÅ¡yti, savaitgalis – laukia dideli darbai

Komentarai

PolitinÄ—s kovos

Sakiau sau – nereikÄ—tų čia velti politikos ir panaÅ¡iai, bet… Svarbiausios aktualijos iÅ¡ žiniasklaidos kiÅ¡amos mums kasdien, jau atrodytų nieko daugiau nevyksta kaip kad: AMB vs. Kubilius ir vieÅ¡bučių reikalai, Abonentas, p. Viktoras ir studijos/dujos, Rolandas Paksas vÄ—l nebekaltas (kas neseka – Aukščiausiojo Teismo teisÄ—jų kolegija, patenkinusi eks. prezidento kasacinį skundÄ… ir atmetusi GeneralinÄ—s prokuratÅ«ros praÅ¡ymÄ…, panaikino Apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo R.Paksas buvo pripažintas atskleidÄ™s valstybÄ—s paslaptį), dabar ministerijos peÅ¡asi dÄ—l ES fondų skirstymo.
Labai jau sudÄ—tinga matyt paprastam žmogui suvokti kas vyksta TEN aukščiau ir kuo tikÄ—ti. Ir kodÄ—l paskui žmonÄ—s nebeina balsuoti?… Atrodytu viskas normalu, Å¡unys loja – karavanas eina…

Komentarų (1)

« Prieš tai buvę įrašai