Archyvas January, 2007

Oskaras Koršunovas- Vaidinant auką

Vaidinant aukÄ…

Teko Å¡iandien aplankyti nacionalinį dramos teatrÄ… ir stebÄ—ti Å¡iuolaikinį Oskaro KorÅ¡unovo režisuotÄ… spektaklį “Vaidinant aukÄ…”. Ribota cenzÅ«ra, aiÅ¡kus minties vingis :) Vietose juokas pro aÅ¡aras, kitus liÅ«dna. Kai kur personažai tradiciniai “gruzinas”, “mentai” bet viskas meistriÅ¡kai susieta… Rekomenduoju N-14 ir N-60

Komentarų (4)

Pietų pertrauka: pasvarstykim

Kaip mes gyvename: linkas

Komentarų (5)

Eurovizija: atranka ir komisija

Graudu žiÅ«rÄ—ti į komisijÄ…, ir jų vertinimus “invalidai, pasityčiojimas” ir t.t. Kažkoks ambicijų demonstravimas. Graudu.. “AtlikÄ—jai” aiÅ¡ku irgi ne pyragai, bet kokiu tikslu reikakalinga komisija, jei betkam leidžiama eiti į eterį…

Komentarų (25)

Kelių eismo taisyklės: liemenė su atšvaitais

71-1. Lietuvos Respublikos VyriausybÄ—s 2006 m. spalio 5 d. nutarimo Nr. 975 (nuo 2007 m. sausio 1 d.)
“Tamsiu paros metu kelyje, iÅ¡skyrus stovÄ—ti skirtas vietas, priverstinai sustojÄ™s motorinÄ—s transporto priemonÄ—s vairuotojas, iÅ¡lipdamas iÅ¡ motorinÄ—s transporto priemonÄ—s, privalo vilkÄ—ti ryÅ¡kiaspalvÄ™ liemenÄ™ su Å¡viesÄ… atspindinčiais elementais arba bÅ«ti prisisegÄ™s prie drabužių atÅ¡vaitÄ…”.

Teisininkų komentarai:

1. Jei sustojate savo noru (nepriverstinai) taisyklės vilkėti neįpareigoja.

2. Jei signalÄ… ar reikalavimÄ… sustabdyti transporto priemonÄ™ parodo arba pasako per garsiakalbį policijos ar kitos įgaliotos institucijos pareigÅ«nas – iÅ¡ automobilio lipti protinga bÅ«tų atsisakyti nes nesate užsivilkÄ™s liemenÄ—s, nÄ—ra noro jÄ… vilktis, o toks iÅ¡lipimas pažeistų LR vyriausybÄ—s nutarimu nustatytÄ… tvarkÄ…, kuri daugeliu atvejų yra didesnÄ—s juridinÄ—s galios negu nežinia kodÄ—l pareigÅ«no duodamas pasiÅ«lymas, praÅ¡ymas, ar nurodymas iÅ¡lipti – matyt dÄ—l korupcijos galimybių iÅ¡siaiÅ¡kinimo.

3. Po išlipimo veiksmo įvykdymo liemenę vilkėti LR vyriausybė nebeįpareigoja, tad galite ją nusivilkti ir įmesti į automobilį. Ir vaikštant, ir įsėdant atgal į automobilį LR vyriausybė šia KET nuostata liemenių vilkėti neįpareigojo.

4. Patogiausia bÅ«ti prisisegus LR vyriausybÄ—s neribojamo minimalaus dydžio, taigi ir pigiausiai kainuojantį atÅ¡vaitÄ… ženkliuko dydžio. LR vyriausybÄ—s nustatyta tvarka bus pilnai įvykdyta, jei atÅ¡vaitÄ… prisisegtumÄ—te vidinÄ—je drabužių pusÄ—je, o patogiausia drabužių kiÅ¡enÄ—s viduje – tada sunkiau jį pamesti.

5. Jei neturite nei liemenÄ—s, nei atÅ¡vaisto, o sustojus priverstinai iÅ¡lipti norite – vertÄ—tu pirma vairuotojo statusÄ… pasikeisti į keleivio – persÄ—sti į keleivio vietÄ…, o jei ir variklis iÅ¡jungtas tai vairuotoju JÅ«s tikrai nebebÅ«site. BÅ«damas keleiviu teisÄ—tai iÅ¡lipti galÄ—site be liemenÄ—s. Tik turÄ—site iÅ¡ savo automobilio neiÅ¡sivaryti jokio gyvulio ar paukščio nes ir vÄ—l tapsite kokio nors žąsino ar avino vairuotoju. (KET – 47. “Vairuotojas – asmuo, kuris vairuoja ar moko vairuoti transporto priemonÄ™, varo keliu gyvulius ar paukščius, taip pat raitelis, vadeliotojas”.)

Komentarų (14)

Parapijos skelbimai

KolegÄ— persiuntÄ—, tai pasidalinsiu ;) SakÄ— tikri skelbimai…
Pagalbos stiprinant pasitikėjimą savimi grupė renkasi penktadieniais septintą valandą. Prašome įeiti pro užpakalines duris.

Gerbiamos ponios, neužmirškite labdaros loterijos! Tai gera proga išsivaduoti nuo visų nereikalingų daiktų, kurie tik apkrauna namus.
Atsiveskite ir savo vyrus.

Å iandienos katechezÄ—s tema: „JÄ—zus vaikÅ¡to vandeniu”.
Rytdienos katechezÄ—: „JÄ—zaus ieÅ¡kojimas”.

Vasaros mėnesiais pensininkų choras pamaldose negiedos. Parapija jiems yra dėkinga.

Ateinantį ketvirtadienį 17 val. renkasi mamų grupė. Tos, kurios nori būti tarp mamų, prašome kreiptis pas kleboną.

Kurso apie maldą ir pasninką dalyvio mokestis – 50 Lt. Į mokesčio kainą įeina ir maitinimas.

Aukas prašome dėti į vokus kartu su mirusiais, už kuriuos norite pasimelsti.

Klebonas užsidegs savo žvakę nuo altoriaus. Diakonas savąją užsidegs nuo klebono ir po to uždegs visus tikinčiuosius esančius pirmoje eilėje.

Ateinantį sekmadienį parapijos salėje vaišės su patiekalais iš žirnių. Po jų – koncertas.

Komentarų (2)

DviprasmybÄ—s

1. Anksti kÄ—lÄ™s – ilgai netempsi.

2. Geriau žvirblis rankoj, nėj žąsis lovoj.

3. Su kuo susidÄ—si – nuo to ir pastosi.

4. Kol septynis kartus pamatuosi – kiti jau nupjaus.

5. GimÄ™s imti – duoti negali.

6. Jei durnam duosi keliÄ… pats eisi Å¡unkeliu.

7. Blogai šokėjai niekas nemaišo.

8. Neturėk 100 draugų,o turėk naglą snukį.

9. KÄ… pasÄ—si – to neberasi.

10. Neskubėk ir būsi paskutinis.

Lietuviška logika? :)

Komentarų (5)

Vyrų metai

Pirmas postas Å¡iemet, drÄ…siai pareiÅ¡kiu, kad Å¡ie metai – vyrų metai :)

Kiaules metai

Komentarų (7)