Archyvas February, 2008

Komentatoriai

Baisu, kai pagalvoji, kad tie visi Delfi komentatoriai gyvena kažkur tarp mūsų :)

Komentarų (2)

Nebrangiai sukam gibskartoni



garantuoju, kad kaina “nebrangi” :)

Komentarų (1)

Mintis: ar mum tikrai to reikia

Eina žmogelis pėsčiomis gatve ir sutinka savo pažįstamą. Tas sako, tai ko gi tu pėsčias vaikštai?

Ko maÅ¡inos neperki, juk pinigų tai turi….

O tas atsako: – tai dÄ—l to ir pinigų turiu…

Kitaip tariant reikia įvertinti savo finansinę situaciją, lūkesčius, poreikius, galimybes, ir nesekti bandos :-)

Komentarų (3)

Ar mobilus ryšys kenkia sveikatai

Å iuo metu jau iÅ¡ ne vieno girdžiu apie GSM ryÅ¡io įtakÄ… mÅ«sų sveikatai. Labiausiai patinka TV ir kitų medijų spekuliacijos ;) Nutariau pasidalinti iÅ¡ kolegų surinkta info (bÅ«siu kaip wikipedia, norit tikÄ—kit – norit ne):

Prieš GSM operatoriuj statant bazinę stotį ant betkokio objekto (virš mokyklų, namų, laukuose, miškuose) yra atliekami projektavimo/matavimo/skaičiavimo darbai. Pagal paruoštą antenų planą užsakomi teoriniai elektromagnetinio lauko skaičiavimai, kur apskaičiuojamas teorinis elektromagnetinės spinduliuotės srauto tankis. Gauti skaičiavimo rezultatai pateikiami regioniniams Visuomenės sveikatos centrams, kurie turi teisę išduoti leidimą bazinės stoties statybai.

Lietuvos higienos norma mobilaus ryšio sistemoms nustato 10µW/cm²( t.y. 10-5 W/cm²) elektromagnetinio lauko tankį.

Aš tikrai esu primiršęs fiziką, bet lengviau suprantu šitaip:

palyginkim Lietuvą su Europos sąjunga -dabar mūsų Lietuvoje naudojamas dydis yra likęs nuo TSRS laikų ir yra griežtesnis, negu dabartinės EU normos.

Telefonų spinduliavimas – mobilaus ryÅ¡io telefono sukurtas elektromagnetinio lauko srauto tankis yra 100-200µW/cm², t.y. higieninÄ™ normÄ… bazinÄ—ms stotims virÅ¡ija 10-20 kartų. Ty jÅ«sų naudojamo telefono poveikis yra kelis kart didesnis nei bazinÄ—s stoties, kuriÄ… matote per savo langÄ….

tad jei jau bijote GSM stoties arti savo namų/darbo – iÅ¡kelkime kitÄ… klausimÄ… – kokia mobilaus telefono įtaka mÅ«sų sveikatai/savijautai.

p.s. Atliekant praktinius matavimus, yra nustatyta, kad mÅ«ro sienos ir gelžbetonio perdangos iki 100 kartų sumažina 900-1800 MHz dažnio radijo bangų energijos įsiskverbimÄ… į pastatÄ… – dÄ—l ko yra ir ne ryÅ¡io zonų.

Komentarų (11)

Kam paskambintumÄ—t

Skype žinutė pas vieną iš draugų:

“Jei jÅ«s bÅ«tumÄ—te pasmerktas mirti, bet galÄ—tumÄ—te paskambinti tiems, kuriuos mylite, kam paskambintumÄ—t…?”

Tai ko laukiate? Puiki proga to nelaukti:-)

Komentarų (2)

Penktokų iššūkis: Monetų kalykla

Vienoje karalystÄ—je kažkur Vidurio Europoje buvo auksinių monetų kalykla. Joje dirbo deÅ¡imt auksakalių. Kiekvienas auksakalys per deÅ¡imt valandų turÄ—jo nukalti po deÅ¡imt auksinių monetų. Kiekvienos monetos svoris turÄ—jo bÅ«ti deÅ¡imt gramų. Ir Å¡tai darbo pabaigoje visi deÅ¡imt auksakalių atsineÅ¡a  odiniuose maiÅ¡eliuose savo darbo rezultatus. Visi auksakaliai buvo ne tik aukÅ¡tos klasÄ—s profesionalai, tačiau ir labai sąžiningi…. iÅ¡skyrus vienÄ….
Tas vienas nusprendė pasipelnyti ir apgauti monetų kalyklos valdytoją. Visos  jo nukaldintos monetos svėrė po devynis gramus, nors iš pažiūros buvo identiškos likusioms monetoms.

Valdytoją pasiekė informaciją apie nesąžiningą auksakalį, tačiau kuris būtent iš auksakalių pasielgė
nesąžiningai valdytojas nežinojo.
Valdytojui iškilo sudėtingas uždavinys – išsiaiškinti, kas gi iš auksakalių yžosi jį apgauti.
Ir valdytojas tai padarÄ— svarstyklių pagalba (mechaninių – nelyginamųjų) pagalba.

Maža to, valdytojas tai padarė pasinaudojęs svarstyklėmis vieną vienintelį kartą, t.y., padaręs vieną vienintelį svėrimą.
Kaip jam tai pavyko?

paimta “IÅ¡ interneto” :-)

Komentarų (8)

Genialūs ir paprasti sprendimai

Žaisti ir tiekti vandenį gyvenvietei – vaikų darbas. Tai žaisti ar tiekti vandenį? Abu tuo pačiu metu… Geniali, bet labai paprasta idÄ—ja. Vaikai suka žaidimų ratÄ…, kuris pumpuoja vandenį. O ir laiko lieka mokyklai…

Komentarai

« Prieš tai buvę įrašai